Biddy Basketin kausi 2023-24 päätökseen,
Helsinki Biddy Basket Julkaistu: 08.08.2024 09.52

Biddy Basketin kausi 2023-24 päätökseen,

Jälleen on tullut se aika, kun kaikki Biddy ryhmät on saatu onnellisesti takaisin Suomeen. Tämän vuoden matkat antoivat jälleen 72 pelaajan alulle ja 10 valmentajalle sekä usealle fanille ikimuistoisia muistoja koripallosta.

Järjestimme matkat 4 eri kohteeseen.

Ensimmäinen ryhmä: 12.-22.3.24 Tyttöjen 2 ryhmää New Orleans, USA.

Reissu oli todella mahtava. Tytöt olivat aivan mielettömiä kentällä ja sen ulkopuolella. Näistä tytöistä kuullaan vielä koripallopiireissä. Ehkä hauskimmat itsellä mieleen jääneet asiat olivat ensimmäisen aamun aamupala puistossa ja Hampurin hod dog kestit valmentajien mökillä.

Turnaus oli jälleen erittäin kovatasoinen. Kohtasimme alkuturnauksessa Terrabonen väkivahvan joukkueen voittaen heidät selvästi, mutta finaalissa vastustaja sai lisävaihteen päälle ja vei mestaruuden nenämme edestä. Sijoituksemme siis 2.

Niin pelaajat kuin vanhemmat olitte todella mahtavia kentällä kuin katsomossakin. KIITOS!

Toinen ryhmä: 19.-29.3.24 Poikien 1 ryhmä Kansas City, USA.

Reissu oli myös mitä mahtavin. Kun emme saaneet vietyä kuin vain yhden poika ryhmän Kansasiin se muutti matkaa melkoisen paljon. Toki kaikki oli helpompaa, kun kuljetukset mahtuivat yhteen autoon ja Fanejakin oli puolet vähemmän…

Poikien turnauksessa oli tänä vuonna todella kova taso. Muutamat pienet epäonnistumiset veivät mahdollisuuden turnauksessa pärjäämiseen, mutta ryhmämme kasvoi ottelu ottelulta ja uskallan väittää, että näistä pojista kuullaan vielä. Kävin poikien kanssa todella mielenkiintoisia keskusteluja ja toivon että he muistavat tuoda näitäkin asioita omaan henkilökohtaiseen harjoitteluunsa.

Te olette pojat huipputyyppejä ja olkaa ylpeitä faneistanne hekin olivat turnauksen ylivoimaisesti parhaiden käyttäytyvät aikuiset! Kiitos!!!

Kolmas ryhmä: 13.-19.5.24 Poikien 2 ryhmä Benalmadena, Espanja.

Päädyimme tähän matkaan sen takia että emme kyenneet saamaan USA,han kahta poika joukkuetta tänä vuonna. Suomalainen koripallo legenda Juha Vuorio vinkkasi minulle, että hänen pari ystävää on rakennuttanut harjoituskeskuksen Benalmadenan vuorille. Nämä herrat sattuivat olemaan entisiä Espanjan maajoukkueessa ja NBAssa vuosia pelanneita herroja.

Harjoituskeskuksessa joka päivä ennen meidän aamuharjoituksia harjoitteli joku nro 10 San Anton Spursista? Pojat kertoivat siitä minullekin. Kuulin että NBA lähettää keskukseen pelaajia kuntoutumaan. Samalla kun kuulin että Espanjan ja Ranskan miesten maajoukkueet tulevat lähes meidän jälkeen pitämään valmistautumisleiriä kesän karkeloihin niin tiesin että nyt on Suomen pojat oikeassa paikassa. Vielä kun siihen lisätään 4 tähden majoitus ja kuljetukset vip mersuilla harjoituksiin ja peleihin niin… Espanja on Maailman toiseksi paras koripallomaa. Olimme kokemusten haku puolella peleissä, mutta paransimme kuitenkin joka peliltä tekemistämme ja Aapo antoi aamuharjoituksissa varmasti jokaiselle jotain hyödyllisiä kesätehtäviä?

Te pojat olette aivan mielettömän mahtavia tyyppejä. Toistan nyt itseäni, sillä uskallan teidänkin kohdalla väittää että tulemme kuulemaan teistäkin jatkossa. Kiitos myös Faneillemme. Vaikka ryhmämme ei ollut suuren suuri niin ääntä teistä lähti kyllä kiitettävästi. ;)

Neljäs ryhmä: 5.-12.6.24 Pikku-Biddy tyttöjen ja poikien ryhmät. Torrevieja, Espanja.

Koulujen päätöksen jälkeen nuorimmat pääsivät Torreviejan tuttuun ja turvalliseen ympäristöön. Heille oli viikon ohjelma todella tiukkaa.

Harjoittelimme 4 kertaa aamuisin ja pelasimme ensimmäisen päivä turnauksen Mursian liiton mestaruus tapahtumassa. Parin välipäivän jälkeen Torreviejan kaupunki järjesti kunniaksemme päiväturnauksen Torrevieja Sport Cityssä. Tähän päälle ranta Olympialaiset, eläintarhat yms, niin viikosta saatiin varmasti ikimuistoinen.

Espanjan sarjajärjestelmä ei oikein suosi meitä. Siellä B,infantil sarjassa pelaa 9-11 vuotiaat pieniin koreihin ja Infantil sarjassa 12-15 vuotiaat isoihin koreihin. Meidän ollessa 11-12 vuotiaita niin olemme juuri sarjojen välissä, jolloin pelatessamme näissä sarjoissa olemme joko liian isoja tai liian pieniä. Tämä ei kuitenkaan haitannut ketään. Saimme nähdä myös Biddy historian ensimmäisen tyttöjen donkin, kun Alisa Artti täräytty alkuveryttelyssä puhtaan tasajalka donkin.

En viitsi enää toistaa itseäni, mutta te tiedätte, kuinka mahtavia tyyppejä olette. Sama koskee Faneja. KIITOS!

Biddyn toimintaa nyt ja jatkossa.

Meidän ainoa tavoite on tarjota pelaajille ikimuistoisia tapahtumia ja kokemuksia. Vuosien varrella on matkassamme ollut, jos jokin näköistä tyttöä ja poikaa. Valmentajista ja vanhemmista puhumattakaan. Varmasti näihin vuosiin on tullut jonkin verran myös epäonnistumisia, mutta myös ikuisia muistoja ja kokemuksia sekä ystävyyksiä on myös saatu tarjottua.

Pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti. Yhdistyksen perustaja Pyry-Matti Vasama astui 82 vuotiaana ”eläkkeelle”. Hänestä tehtiin kunniapuheenjohtaja ja samalla minä ”jouduin ottamaan” puheenjohtajan pestin ja Nyholmin Nikosta tuli yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja.

Vuosittain olen joutunut käymään keskusteluja, kun Biddystä ei ole mitään tietoa?

Lisätietoja Biddy Basketin toiminnasta ja ilmoittautumiset tulevan vuoden leiritykseen löytyvät tästä linkistä.

Hyvää KESÄÄ ja Kovaa treeni intoa toivottaen,

Härski ja muut Valmentajat.

Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta saat soittamalla 


045-1212170 Pekka Hartikainen